Despre blog

Obiectivul principal al acestui blog urmareste conturarea unor descrieri elocvente de trasee/itinerarii montane, astfel incat cei ce vor apela la informatia regasita in paginile de fata sa se afle in posesia unui material de calitate, cu amanunte concludente atat in ce priveste o anumita ruta de abordat, cat si cu referire la alte detalii interesante care tin de specificul natural si antropic al locurilor strabatute.

Adiacent domeniului montan, indemnul la pedalat se face printr-o serie de articole in care urmaresc sa aduc un mic aport la nevoia unei societati autohtone - dorite europene - de a descoperi orizontul de exprimare si mobilitatea pe care ti-o ofera bicicleta, acest adevarat mijloc de locomotie eco-friendly.

Natura este fundamentul pe care dainuim si prosperam. Noi, locuitorii Romaniei, avem onoarea de a ne duce existenta pe niste meleaguri inzestrate cu un capital de atractivitate mai mult decat consistent si diversificat, ravnit de-a lungul secolelor de nenumarate popoare. Din aceasta perspectiva, presiunea antropica inconstienta, de multe ori barbara, precum si ignoranta opiniei publice autohtone fata de problemele de mediu (socotind aici relief, ape, vegetatie, fauna si nu numai) constituie o mare necunoscuta, intr-o era in care dezvoltarea societatilor umane si nivelul de trai se leaga tot mai mult de un spatiu natural cat mai armonios inchegat. Doresc prin anumite expuneri care vizeaza interactiunea om - mediu inconjurator sa mediatizez diferite intamplari, demersuri injuste care afecteaza direct sau indirect ambele lumi devenite pe zi ce trece mai antagoniste.

Nu in ultimul rand, pe acest blog argumentele legate de diferite chestiuni cotidiene, ca si unele consideratii turistico-istorice isi vor face loc, din cand in cand, printre directiile principale trasate mai sus.

Va doresc lectura placuta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu